| |
glizdziarz | 05.03.2010 18:23:25 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Bełchatów
Posty: 1139 #481336 Od: 2010-2-21
| Kurzun kurde jak byś zostawił czystą albo tylko doprawił po staropolsku przepalonym cukrem to pod mój przysmak jeziorowy byłaby ta zanęta jak znalazł. _________________ Mieszkam obok "wielkiej dziury", z której za ćwierć wieku będzie piękne jezioro |
| |
Electra | 11.03.2025 13:41:40 |

 |
|
| |
przemo34 | 05.03.2010 18:24:56 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Hindenburg/Oberschliesen
Posty: 88 #481338 Od: 2010-2-14
|
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
Polecam przy każdej rybce Robiłem już dwa razy i za każdym prima sort.Wychodzi tak między 17% a 20%.W smaku przypomina Vermouth'a ale jest o niebo lepsze.Polecam,szczególnie na długie zasiadki na lina   |
| |
korzun04 | 05.03.2010 18:25:54 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Nidzica
Posty: 659 #481342 Od: 2010-2-13
| mam nadzieję że w czerwcu u Mateusza kolo Kazimierza lub w Lesznie u Pawła. Nowy nastaw już bombelkuje......... |
| |
przemo34 | 05.03.2010 18:27:19 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Hindenburg/Oberschliesen
Posty: 88 #481344 Od: 2010-2-14
| Mi zostało jakieś 15 literków ,które muszę "rozlać" i też nowy nastaw wstawię i tez ryżóweczkę  |
| |
korzun04 | 05.03.2010 18:28:35 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Nidzica
Posty: 659 #481346 Od: 2010-2-13
| Czysta jest, ale cukrem mi nie wychodzi..... Glizdziarz-poradz! |
| |
glizdziarz | 05.03.2010 18:44:36 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Bełchatów
Posty: 1139 #481366 Od: 2010-2-21
| Kurde to muszę po pomoc do mojej matuli się udać. Ona zawsze robi przepalankę cukrową. _________________ Mieszkam obok "wielkiej dziury", z której za ćwierć wieku będzie piękne jezioro |
| |
korzun04 | 05.03.2010 19:12:34 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Nidzica
Posty: 659 #481402 Od: 2010-2-13
| Poczekam- następna "tura" w przyszłą niedzielę......... I świniobicie............. |
| |
ppawel | 05.03.2010 19:34:24 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Gustawów / Radom
Posty: 159 #481418 Od: 2010-2-15
Ilość edycji wpisu: 1 | Korzun już teraz Ci zazdroszczę. Świeżonka taka prawdziwa świeżonka i coś mocniejszego. Raj na ziemi. |
| |
tinca | 05.03.2010 19:46:48 |


Grupa: Administrator 
Lokalizacja: Nowe Miasto Lubawskie
Posty: 243 #481426 Od: 2009-11-24
| Nie wiem jaki sposób ma Mamusia Gliździarza, mnie nauczyli tak: 1-sposób- Kromka świeżego chleba (piętka), łyżeczka cukru na brzeg kromki i pół łyżeczki spirytusu. Podpalasz, cukier pali się i kapie prosto do butelki, wystarczy ewentualnie dodać miodu. 2-sposób - na patelnię dwie łyżki miodu i łyżka cukru, do tego odrobina wody(tylko zwilżyć). Podgrzewasz, cały czas mieszając, aż zacznie się rumienić, wtedy szybko skrapiasz sokiem z połówki cytryny. Póki gorące dodajesz do "wyrobu", mieszasz i smakujesz obowiązkowo, żeby było odpowiednie. |
| |
korzun04 | 05.03.2010 20:46:09 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Nidzica
Posty: 659 #481481 Od: 2010-2-13
| dzięki, na pewno spróbuję,bo mi zawsze zastyga na patelni na cukierek |
| |
glizdziarz | 05.03.2010 21:34:00 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Bełchatów
Posty: 1139 #481548 Od: 2010-2-21
| Tinca moja matula używa drugiego sposobu.
Co do świniobicia to za dwa tygodnie u moichteściów będzie mord rytualny z rytualnym przerobem. Nie ma jak swojskakaszanka taka prosto z kotła. _________________ Mieszkam obok "wielkiej dziury", z której za ćwierć wieku będzie piękne jezioro |
| |
Electra | 11.03.2025 13:41:40 |

 |
|
| |
korzun04 | 05.03.2010 21:55:58 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Nidzica
Posty: 659 #481583 Od: 2010-2-13
| a potem swoja kaszaneczka,salcesonik,kiełbaska a tydzień póżniej do wędzarki szynki, boczki,schabik.......potem Swięta Wielkanocne........i NA RYBY!!!!!!!! |
| |
glizdziarz | 05.03.2010 22:02:24 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Bełchatów
Posty: 1139 #481592 Od: 2010-2-21
| Korzun dokładnościowo. Swojski salcesonik to poezja. Niech wszystkie szynki chowają. No i obowiązkowo ze dwa słuszne płaty słoniny do wędzarki żeby dodać aromatu przy robieniu przysmaku jeziorowego. _________________ Mieszkam obok "wielkiej dziury", z której za ćwierć wieku będzie piękne jezioro |
| |
tinca | 05.03.2010 22:56:41 |


Grupa: Administrator 
Lokalizacja: Nowe Miasto Lubawskie
Posty: 243 #481655 Od: 2009-11-24
| Aleście mi chłopaki apetytu narobili No czym chata bogata - podzielę się. Pasztecik swojski
 |
| |
tinca | 05.03.2010 23:01:33 |


Grupa: Administrator 
Lokalizacja: Nowe Miasto Lubawskie
Posty: 243 #481662 Od: 2009-11-24
| Kurka, ale ze mnie admin, cały temat Dyrektorowi zapaskudziliśmy A miało być o zanętach. No to ja nęcę na kolację. |
| |
glizdziarz | 06.03.2010 10:31:40 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Bełchatów
Posty: 1139 #481798 Od: 2010-2-21
| A co to za wędkowanie jak w kiszkach burczy z głodu? _________________ Mieszkam obok "wielkiej dziury", z której za ćwierć wieku będzie piękne jezioro |
| |
ppawel | 06.03.2010 10:53:18 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Gustawów / Radom
Posty: 159 #481818 Od: 2010-2-15
| To najlepsze zanęty ale dla wędkarzy a nie dla rybek. |
| |
Dyrekto | 06.03.2010 14:02:38 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Kalisz
Posty: 266 #481988 Od: 2010-1-19
| tinca bez stresu , czym chata bogata ja się poczęstuję a takie "śmieci" to mi nie przeszkadzają rozumiem że dobrze się bawicie więc ja jestem za i nie mam nic przeciw. mam tylko nadzieję że kiedyś się wspólnie spotkamy i z tych "zanęt" skorzystam choćby w odrobince i tak jak gliżdziarz pisze co to za wędkowanie.... _________________ "życie to wieczna tułaczka pośród przeciwności losu" piotr s. alias dyrekto |
| |
wobler1 | 02.10.2012 00:33:26 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Plock
Posty: 16 #1020859 Od: 2012-5-18
| mieszanka na leszcz 65% GMS Leszcz- Gut-mix 15% Biscuit jasny- lorpio 5% Makuch słonecznikowy- Gut-mix 5% Arachid- lorpio 5% Coprah Melasa- lorpio 5% Klej super mocny- lorpio Zapach; dodać aromat Brasem Gut-mix wg. zaleceń producenta oraz 100ml melasy na 2 kilogramy suchej mieszanki |
| |
wobler1 | 02.10.2012 00:37:12 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Plock
Posty: 16 #1020862 Od: 2012-5-18
| Zanęta leszczowa 40% bułka tarta 10% kasza kukurydziana 15% biszkopt 10% słonecznik 10% płatki owsiane 7% glukoza 5% mąka kukurydziana 3% przyprawa do piernika Zapach; wanilia lub cynamon
Zaneta leszczowa na rzekę
4 cz. gotowanej kaszy kukurydzianej 1 cz. mielonego suchego chleba 1 cz. bułki tartej 1 cz. mąki kukurydzianej 1,5 cz. pokruszonych płatków owsianych Żwir+ klej+ wanilia z kolendrą |
| |
Electra | 11.03.2025 13:41:40 |

 |
|