OFF TOPICK
Tu można powiedzieć dzień dobry i pogadać.
A może tak: Pstrąg z migdałami.
Przepis na 4 pstrągi. Ryby sprawić ( można nie trzeba skrobać,wyciąć skrzela nożyczkami, ja usuwam jeszcze oczy nie lubię jak się na mnie ryba patrzy przy jedzeniu) wymyć, osuszyć. Do miseczki nalać ok szklanki mleka dobrze osolić (mleko) i zanurzyć pstrągi w mleku. Starannie otoczyć w mące. Nadmiar mąki otrzepać. Na rozgrzanym maśle smażyć na złoty kolor z każdej strony. Czas smażenia ok. 10 min z kazdej strony. Na tym samym maśle zrumienić (50g) płatki migdałów (można takie kupić), a jeśli nie to migdały sparzyć i obrać z brązowej skórki posiekać i zrumienić na reszcie masła. Ułożyć pstrągi na ciepłym półmisku przed podaniem polać masłem z migdałami.Można obłożyć plasterkami cytryny. Pasuje do tego białe wino np. półsłodkie kalifornijskie lub włoskie, albo niemieckie mozelskie! aniołek Smacznego! Roboty żadnej a efekt murowany!jęzor Jeśli ma być więcej pstrągów to więcej migdałów.Aha! Żadnych frytek,czy ziemniaków do tego.Można jakąś surówkę z sałaty pomidoroów i ogórków itp. Ew. pszenne pieczywo!


  PRZEJDŹ NA FORUM